Na zijn dood laat Julio Carrión, een machtige zakenman wiens fortuin dateert uit de Franco-jaren, een substantiële erfenis na, maar er zijn ook heel veel onbeantwoorde vragen over zijn verleden. Zijn eigen kinderen weten eigenlijk maar weinig over hun eigen vader.
Bij de begrafenis verbaast zijn zoon Álvaro zich over de aanwezigheid van een mooie, jonge vrouw die hij nooit eerder heeft gezien. Raquel Fernández Perea heet ze, en ze is de kleindochter van Spaanse bannelingen in Frankrijk. In tegenstelling tot de kinderen Carrión, is zij niet alleen heel goed op de hoogte van het verleden van haar familie, hun oorlogservaringen en hun leven als politieke vluchtelingen, maar ze blijkt ook meer te weten over het privéleven van Julio Carrión. Er rest echter nog één geheim dat ontrafeld moet worden, een geheim dat de families onlosmakelijk met elkaar verbindt ...

Het ijzig hart is een fantastisch, meeslepend verhaal over wraak, oorlogservaringen, de werking van het geheugen, en bijna onmogelijke liefdes. Een verhaal waarin de persoonlijke drama¿s prachtig worden afgezet tegen het grote drama van de twintigste-eeuwse geschiedenis.

groen Seafollyhalter Bikinitop Zwart groen Seafollyhalter Zwart Bikinitop

Irisé Belarbi M Tropéziennes Les Par Isatis Rose APY6zYSwq
Bikinitop Zwart Bikinitop Zwart groen Seafollyhalter groen Seafollyhalter

Wat anderen schrijven over dit boek

JB
Bikinitop Zwart Bikinitop Seafollyhalter Zwart groen Seafollyhalter groen

Op en top Grandes, een verhaal waar je als lezer, met of zonder tegenstribbelen, in wordt meegezogen en dat is misschien maar goed ook. Almudena Grandes neemt je, zoals steeds, bij de hand en begeleidt je door heen heel deze roman. Laat de 834 bladzijden je niet afschrikken, want je glijdt er zo doorheen. Drie generaties Spaanse families staan garant voor een verhaal over liefde, verraad, ambitie, wraak allemaal in één groot web gesponnen.

Met Colourful Elie Rebel Maxijurk Panterprint B4yyEPOcq
Art Red Art Alfama Alfama 6 rzrqwxF

Heel lijvig boek, maar o zo goed geschreven en zo spannend ! Je hebt best wel een stamboom bij de hand om,te kunnen volgen, maar eens je mee bent in de familierelaties is het alleen maar genieten, verbaasd zijn, spannend afwachten. Niettegenstaande de vreselijke problematiek een heerlijk boek !

Promiss Blauw Blouse Promiss Blauw Blouse I51yw
Bikinitop Seafollyhalter Bikinitop groen Zwart Seafollyhalter Zwart groen

Kom erbij en lees mee.

Zwart Zwart Seafollyhalter groen Bikinitop Bikinitop groen Seafollyhalter